Vi köpte en ny säng!

Idag har jag och barnen städat eller rättare sagt plockat ordning här hemma. Barnen tog hand om sina leksaker och trädgården och jag plockade i ordning allt det andra. Nästa vecka är det tillbaka till vardagen igen och då kommer vår städare. Det är så himla värdefullt att få städhjälp nu när vi båda jobbar heltid och inte har så mycket tid tillsammans med barnen.

När vi hade städat klart åkte vi och hämtade Jair som precis slutat jobbet. Vi skulle nämligen köpa en ny säng idag hade vi bestämt 🙂 Men först blev det en sväng till IKEA för att fylla på magarna med lite mat! Jag älskar verkligen IKEA, billigt och gott och väldigt enkelt med barn 🙂 Lucas ville gärna gå till IKEAs barnpassning så jag lovade att komma tillbaka snart igen, det löftet blir inte svårt att hålla 🙂

Efter IKEA åkte vi vidare till Mio där det just nu är sängrea och testade dom olika sängarna (obs! ej reklam). Det var inte svårt att hitta en bättre säng än den vi har nu för den vi har är verkligen en budgetsäng, men det var inte förrän i tisdags som jag fick idén att köpa en ny. I tisdags var jag hemma hos en vän som också har småbarn och hon berättade om hur få timmar hon fick sova men hur hennes säng har räddat henne. Jag var förvånansvärt lättpåverkad och under tiden hon pratade stod det klart för mig att en ny säng skulle lösa alla mina problem! Vi ska sova bättre och på så sätt bli piggare! På vägen hem såg jag av en händelse, Mios reklam för deras ”sovrumsdagar” på en busshållplats och surfade in för att kika. Igår berättade jag för Jair att jag tyckte att vi skulle köpa en ny säng och idag gjorde vi det! Om tre veckor kommer den, Gud vad jag längtar!

Det var inte billigt, sängen gick på 10.000 kr, men egentligen skulle den kostat 20 K så det kändes som vi gjorde en väldigt bra deal ändå 🙂 Bra sömn är ovärderligt för en småbarnsförälder och om man tänker på hur många timmar man tillbingar i sängen under livets gång så känns det plötsligt väldigt värdefullt med en bra säng 🙂

Innan läggdags läste jag ett kapitel från min gamla Bamse-bok för barnen. Jag älskar lässtunden med barnen och jag tycker verkligen att det är värdefullt att ha godnattsagan som en vana 🙂 När Ian var här läste han på portugisiska för Lucas varje kväll. Isadora har fortfarande lite svårt att sitta still och lyssna så han la alltid henne innan, men jag tycker det är mysigare när hon också är med 🙂

 

Relaterade Inlägg

En kommentar

 1. Camilla 10 barnsmamma vid 33 år

  Ååhh va härligt med en ny säng.
  Kanske det man ska satsa på det då.
  Har en jättegammal säng,alltså verkligen jätte gammal.🙈
  Skulle sova bättre i en ny men man köper alltid annat o det behövs alltid annat så man har liksom inte tänkt på säng.🙈

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här