Okategoriserade

Vi bakade RAW-bollar tillsammans

Dagen började väldigt segt och jag önskade mer än allt att jag bara kunde vara hemma hela dagen i mina missmatch-myskläder. Men efter två koppar kaffe så var jag lite mera alert, fast jag hade fortfarande ingen lust att gå nånstans så jag och Lucas bestämde oss för att baka raw-bollar. Lucas har alltid gillat att baka, men inte att bli kladdig så han har aldrig rört smeten inte ens dom torra ingredienserna. Jag blev därför väldigt förvånad när han frågade ”Mamma får jag känna på havregryn?” . ”Javisst”, svarade jag och tittade nyfiket på honom. Han satte ner händerna och kände på havregrynen och sen tittade han mot kokosoljan som jag höll på att karva ut (den hade stelnat i kylen) och frågade ”Mamma, får jag känna?”. Jag blev lite tveksam för det blir så jobbigt när han får panik av kladdet, men jag ville inte stoppa hans nyfikenhet så jag visade i mina händer vad som händer när man håller i en liten bit kokosolja (den smälter ju väldigt fort). Lucas var helt med på noterna och fick en liten bit i sin hand. Jag visade honom att det är lättare att rulla raw-bollarna om händerna är ordentligt kladdiga av kokosoljan så han lät faktiskt händerna vara kladdiga under tiden vi bakade – detta är stora framsteg!

När det sedan var dags att göra bollar av smeten så samarbetade vi bättre än nånsin. Jag rullade bollarna och han rullade dom i kokos, vilket också är ett kladdigt jobb eftersom man måste ha kokosolja på händerna för att inte smet ska fastna på fingertopparna. Det gick väldigt väldigt bra! Han rullade alla bollarna i kokos och accepterade både att vara kladdig av kokosolja och att kokosflingorna fastnade på kokosoljan som han hade på händerna! Jag var riktigt imponerad!

Efter lunch tog jag fram bollarna så att vi kunde fika. Lucas åt MASSOR! Kul att han gillade dom SÅ mycket för dom är ju faktiskt gjorde helt utan smör och socker och kan ätas med gott samvete 🙂

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.