Tycker ni att jag överreagerar?

Inatt har Isadora haft feber och hostat så mycket att mamma var tvungen att sitta upp och sova med henne i famnen. Stackars mamma fick inte sova en blund på hela natten så vid lunch kom Jair och bytte av henne så att hon kunde åka hem och sova en stund. Jag pratade med mamma precis efter att hon hade lämnat barnen med Jair hemma hos mig och då hade Lucas också feber. Stackars barnen 🙁 Isadora måste vara jättetrött efter den natten! Jag blir därför extremt förvånad när jag går in på min Facebook och finner att Jair lagt upp en bild på Lucas tillsammans med tre barn som är hemma hos mig. Jair har alltså bjudit hem två kompisar och deras barn hem till MIG utan att fråga trots att båda barnen har feber! Även om Lucas mådde bättre, så har jag svårt att tänka mig att Isadora har fått den vilan hon behöver för att bli frisk när hon har mått så dåligt inatt. Tycker ni att jag överreagerar? Är det okej att bjuda hem till playdejt hemma hos mig när barnen är sjuka?

Relaterade Inlägg

34 Kommentarer

 1. Virre

  Jag tycker inte du överreagerar. Det är oansvarigt av både Jair och hans kompis att låta barnen leka när de har feber och förutom det inte ens stämma av med med dig att det är ok om han bjuder med kompisar till ditt hus. Dessutom kan jag tycka att när han inte spenderar så mycket tid med sina barn så borde han prioritera den tiden han har med dom så att de inte känner sig ännu mer åsidosatta av sin pappa…

  Svara
 2. S

  Jag hade blivit skitirriterad om min man gjorde så. Tycker inte du överreagerar. Jair behöver nog få veta att det finns vissa riktlinjer som man bör följa som förälder och nu är det du som har vårdnaden. Oansvarigt av honom.

  Svara
 3. Lisa från Skåne

  Tycket du ska ta ett ordentligt snack med Jair. Inte bjuder man hem kompisar till ett hus som man inte bor i utan att fråga ägaren. Dessutom behöver barn som är sjuka med feber lugn och ro, trodde jag att han visste barnen vat ju sjuka även nät ni bodde tillsammans.

  Svara
 4. Kicki

  Hej!

  Kånns som
  Ommatt di skrivit detta i all hadt, känner att vi, allandina bloggläsare egentligwn inte behöver få veta detta. Just detta som häntnär en familjesak som du skall ta privat med Jair och inte inför hela sverige och alla dina bloggläsare.

  Jag bor i Göteborg, jag har aldrig träffat dig eller jair men dina bliggläsare ibklusive mig själv har ju redan fått en uppfattning om honom som person och pappa. Menar inget illa men det äe inte rättvist att om jag en dag skulle teäffa honom, kanske börja på samma jobb, eller vad som helst så dånharbju jag tedan en uppfattning om honom. Asså förstår du vad jag vill ha sagt? Allt behöver inte skrivas ut på bloggen, vad anser Jair om alla blogginlägg som görs eller läser han inte bloggen?

  Hälsningar
  Kicki

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag förstår vad du menar men jag bryr mig mer om hur barnen har det när jag är borta än om hur han uppfattas. Jag tänker att om han också fokuserade på barnen istället så hade jag aldrig skrivit det här blogginlägget. Lägg också märke till att jag utelämnade hela konversationen med Jair för självklart pratade jag med honom innan jag skrev detta. Vi hade inte samma syn på vad som var rätt och fel i den här situationen tyvärr. Jag förstår att du inte menar illa utan att detta är en reflektion från din sida. Kram!

   Svara
   • Atina

    Hej!
    Jag har följt din blogg sedan du fick Lucas.
    Tycker du tar upp intressanta teman och gillat läsa, speciellt om tips och resor. Men har också tänkt på detta med att du skriver mer negativt om Jair nu. Du skriver i din presentation ”hur jag blev dumpad”. Förstår det stämmer och du har haft en otroligt jobbig tid (beklagar-hejja dig). Men tänk på att om några år kan Lucas läsa, hans klasskompisar läsa och vem vet hur det kommer känns för L? Barn är oerhört fina, innerst inne älskar barn sina föräldrar oavsett vad de gjort. Då vill man kanske inte läsa att pappa dumpade mamma & sket i att man var sjuk?
    Behåll de fina minnerna. Tänk vad roligt för L och I sen att ta del av det. 🙂

    En tanke bara.

   • Emma - På Smällen!

    Hej Anita! Tack för din kommentar och detta är något jag ofta reflekterar över själv. Inget av det jag har skrivit kommer komma som en chock för barnen så länge ingen förändring sker, men detta inlägg verkar väckt en vilja till förändring vilket glädjer mig. Presentationen är inget permanent utan något som jag ändra kontinuerligt till skillnad från mina blogginlägg. Förstår hur du tänker men jag tänker inte fortsätta ta på mig skulden för situationen. Det finns massa saker som jag inte skriver och aldrig kommer skriva av den anledningen du nämner så jag tänker på detta också. Kram

  • A

   Kan hålla med här. Samtidigt är det en blogg med privata o personliga inlägg. Men man skapar också en uppfattning om familjen av just det man läser även om det ärv1 procent av verkligheten .

   Svara
   • Emma - På Smällen!

    Jag är glad att höra att ni förstår trots att jag bara kan berätta 1% av allt som händer. Ni kan nog gissa hur resterande 99% av vårt liv ser ut med tanke på det jag skrivit.

 5. -Jenny-

  Inte okej!!
  Inte okej att bjuda hem till ditt hus och inte okej att inte låta barnen vila när de är sjuka.

  (Och jag håller inte med ovanstående.
  Emma: Du måste kunna lufta dina tankar i din blogg. När man läser mellan raderna hade du nog kunnat skriva bra mycket mer ”mindre bra” saker om jair än vad du gör. Tycker nog att du nästan är väl snäll. Detta handlar om dina barn och ditt hus. Att hålla igen och måla upp en felaktig fasad blir falskt och det är inte du!)

  Svara
 6. Daniela

  Nej tycker verkligen att det var fel gjort av honom. Barnen såg säkert fram emot lite kvalitetstid med sin pappa så gör han såhär och dessutom att de har feber båda två och behöver vila! Riktigt ledsen för din skull, att en sån engagerad pappa som han var förr att förvandlas till detta. Har verkligen svårt att förstå hur han tänker och att han själv inte saknar och ber om mer tid med sina barn. Men det är också kanske så männen är i Sydamerika. Vad vet jag…

  Hoppas för barnens skull att han skärper till sig annars kan han lika bra åka tillbaka. Då hade det kanske gjort mindre ont i långa loppet.

  Svara
   • Lotta

    Det förstår jag, att du inte vill att han ska åka tillbaka till Brasilien. Och för barnens skull, de behöver ju sin pappa, och för dem är han viktig, så att säga att det vore bättre om han åkte tillbaka, det är inte med ett barnperspektiv i fokus. Bra av dig att vara tydlig när han inte lyckas ha dem i fokus. Det är nog ända sättet, så stå på dig (och argumentera med honom i fakta, inte i känsla för då blir det odiskutabelt! )

 7. Lotta

  Två frågor i det här tänker jag; det första är väl olämpligheten att bjuda in två andra personer till en annan persons hus. Såklart att man bör fråga om lov.
  Hur vida man leker med andra barn när man är sjuk, för mig är det solklart nej!

  Svara
 8. Daniéla

  Inte ok, inte när barnen är sjuka. Jag skulle bli skit förbanna och nåt min svärmor skulle göra och du vet ju vad jag känner för henne. Kan vara en kultur grej

  Svara
 9. Sabina

  Absolut inte ett okej beteende! Men kan hålla med Kicki om att allt inte behöver lyftas i bloggen! Tyvärr verkar det vara ett fenomen överallt! Men som läser bör man ju även vara lite kritisk och tänka på att man bara läser en version av det hela! Menar inte att det inte hänt, utan mer att det alltid finns två sidor!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag tycker det känns otroligt märkligt att det finns två sidor av ren fakta. Jag valde att inte lägga in några av mina värderingar eller känslor utan bara fakta. Barnen hade feber, Isadora hade knappt sovit och det fanns gäster i mitt hem som jag äger och betalat för helt själv utan min vetskap. Jag skrev inget av allt det andra som hände så jag har svårt att se att det finns fler sidor av situationen. Det finns inget att tolka i det jag skrev.

   Svara
 10. Jennifer T-K

  Jag tycker inte det är rätt. Huruvida man har playdejt vid feber tycker jag beror på barnens allmäntillstånd och vad den andra familjen tycker om att ens barn är sjuka. Vårat barn har ibland varit sjukt (typ hosta och snor men pigg) när vi har planerat träff med kusinerna och då är det alltid upp till dom att bestämma. Samma sak om deras barn är lite krassliga, då är det vi med det friska barnet som bestämmer. Så det där kan ju vara väldigt upp till varje situation hur man gör.

  Men att bjuda in andra personer till ett hem som inte är ens eget är ju inte okej, om man inte har avtalat det på något sätt. Hos mina svärföräldrar, där vi ofta bor när vi hälsa på är det fritt fram för mig och min sambo att bjuda dit andra familjemedlemmar eller kompisar om vi vill, men vi meddelar ju alltid det såklarat. Men det är ju också för att vi vet att dom är okej med det, skulle aldrig göra det utan att fråga annars.

  Hoppas barnen piggnar till snart!

  Svara
 11. Mormor

  Hej
  Det känns inte helt ok men jag funderar på två saker. Vems barn var det? Kanske en ny partners barn? Det skulle kännas väldigt konstigt om han då bjuder in sin nya partner med barn hem till dig och ditt hus nu när ni separerat och du inte är hemma. Sen funderar jag på om det kan vara en ”kulturkrock”? I hans värld är det inte konstigt att vara med barnen där tillsammans med andra..

  Svara
 12. Sara

  1. Man bjuder inte hem folk till någon annan som inte är hemma.
  2. Sjuka barn lr barn som nyss vart sjuka behöver vila.
  Så starkt nej, du överreagerade inte!

  Svara
 13. Ninni

  Hej!

  En hårdragen syn på detta: Det verkar som du Emma tar flest vabbdagar, formar ditt liv efter barnens tider hälsotillstånd, intressen och önskemål. Jari kan inte agera på ett sett som han inte kan ta konsekvenserna för. Dvs kommer han ta vab:en då Lucas och Isadora blir ännu sjukare eller förlänger sjukdomstiden pga. ansträngning? Om inte får han ersätta dig för din inkomstförlust. Detta är kanske ett väldigt hårt sett att se på saken men som pappa kan man inte komma in och ”gästspela” och ta initiativ som ev. skulle leda till att den andre föräldern får ”städa upp” efter olika initiativtaganden. Jag hoppas han inte bjöd gästerna på mat som du köpt och inte ersätter dig.

  Såklart så har jag många tankar kring barnens välmående i detta men om man har olika syn på definitionen av barns välmående kan det vara en början att prata ”ettor och nollor” dvs. det rationella i det hela.

  Lita på din magkänsla om vad din gräns går!

  Svara
  • Nathalie

   Håller helt med dig här Ninni och det är verkligen inte ok av Jair att göra såhär!!!! Blir så arg….

   Och vad gäller att du skriver ut det på din blogg Emma tycker jag är helt och hållet upp till dig… Det är din blogg och du bestämmer vad du vill skriva. Tycker man att det blir för mycket så kan man låta bli att läsa ? Tycker du är grymt stark i detta, fortsätt kämpa på ?

   Svara
 14. Nina

  Nej inte ok. Man ordnar inte playdate med febriga barn. Man bjuder inte hem folk till någon annan utan att fråga först.

  Svara
 15. Kicki

  Hej igen
  Först vill jag ursäkta min stavning, skrev medans jag amma.
  Först. Ill jag klargöra att jag inte heller tycker att det han gjorde var ok, och drt är synd att han inte umgås mer med barnen. Hade säkert varit trevligt för dem att få. Ila och titta på film exempelvis med pappa och få lite kvalitetstid.

  Men det är just det jag menar, det kan ju hända att en vän kollega eller arbetsgivare någon gång skulle få för sig att söka information om jair, det är då gabska lätt att hitta, allt finns ju kvar.Barnen kommer ju oxkså kunna läsa allt detta i framtiden, även våra kommentarer där
  Vissa gåenpåmganska hårt mot deras pappa, då undrar jag vad de barnen i framtiden lommer tänka och känna när de fått veta den ena versionen.
  Kramar

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hej Kicki! Jag förstår att du menar väl, men jag tror inte att något av det jag har skrivit kommer komma som en chock för barnen. Dom vet och dom kommer att komma ihåg. Jag känner inte heller att jag har någon anledning att skydda hans rykte genom att låtsas att han tagit sitt ansvar. Jag har alltid kompenserat för honom men nu hoppas jag att han kommer inse sin roll i den här familjen och då blir det ett väldigt enkelt val för mig att sluta skriva om vad han gör. Kram!

   Svara
 16. A

  Det här med att ha en blogg är ganska speciellt. Barnens förskolepedagoger läser säkert, jobbkollegor osv. Jag personligen skulle kanske skrivit mindre om händelser som den ena partnern gjort särskilt när ni separerat. När ni var ihop kanske han godkände inlägg om familjen men just nu känns det fel att skriva om den andre.

  Med det säger jag inte att det han gjorde var rätt. Men folk skriver det ena o det andra, spekulerar, drar paralleller till kultur och skriver att han kan då lika gärna åka tillbaka..
  Spär bara på din besvikelse, ilska osv. Triggar igång känslor. Vad vet jag.

  Svara
 17. Emma

  Alltså man bjuder inte hem folk till någon annan utan att fråga, helt galet enligt mig! Sedan att leka om barnen är sjuka och mår dåligt, också fett nej…
  Sen angående alla kommentarer här uppe: du måste få skriva det du vill, detta är din plats att ventilera och få stöd, och det vet vi som läser. Du skriver så sakligt och lyckas få det ganska objektivt (även fast det förstås i det här fallet märks vad du själv har för åsikt om det hela).
  Ta ingen skit, Emma! Varken från kommentarer eller från ”riktiga” folk! Du är fantastisk!

  Svara
 18. Lin

  Tycker det är underligt att en del läsare inte kan respektera ditt beslut att skriva om det.
  ”Men har du tänkt på att……” – Ja, det har du ju med största sannolikhet eftersom du är en normalbegåvad vuxen människa. Därtill har du säkert tänkt på det än mer än vi som kommenterar eftersom det är en situation som just DU är i.

  Förstår att du behöver ventilera och dokumentera för det J pysslar med är helt otroligt. Hade tappat det. Mina barn förtjänar det bästa, och hade inte suttit tyst om någon gav dem något sämre än det.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack så mycket! Ja precis! Jag överväger noga varje ord jag skriver och mitt syfte är inte att dra någon i skiten eller bevisa hur duktig jag är. Mitt syfte är att barnen ska få det bättre och efter idag vågar jag faktiskt hoppas på förändring!

   Svara
 19. Elin

  Håller med dig helt! Och man måste faktiskt få skriva precis det man känner Ibland också utan att bry sig om andra❤️

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här