Syns fortfarande ingenting

Tack för att ni är så himla gulliga och svarar på mina oroliga inlägg! Det verkar inte vara något munsår, precis som ni skrev till mig. Innan jag skrev inlägget igår så var jag 100% säker på att det var första stadiet till ett munsår. Men nu när jag vet helt säkert att jag har haft det här kliandet och fläcken i 3 dygn (förmodligen längre) så hade det nog utvecklat sig om det var ett munsår. Det syns fortfarande ingenting om man inte tittar sjukt nära. Och det finns ingenting som ser ut som nån blåsa eller knottror, bara torr hud och lite flagningar.

Jag ringde ändå BM imorse och berättade. Hon sa också att det förmodligen inte är ett munsår, men om det skulle bli en blåsa så skulle jag höra av mig så att hon kunde kolla med läkaren om man behöver behandla eftersom jag är så långt gången.

Tur för Jair att det inte var munsår haha! Han har alltid sagt att hans munsår inte smittar, men jag vet att det är bullshit. I början försökte han till och med pussa mig när han hade munsår, fastän jag försökte få bort honom! Inte ok!! Men nu har han accepterat, men det känns fortfarande inte som att han är rädd att smitta mig eller Lucas för innerst inne tror han att jag har fel och att han har rätt. Gahh! Kan bli tokig på det ibland! Nästa gång han har munsår så ska jag insistera på att vi går till apoteket tillsammans för att köpa nån bra kräm och väl där ska jag fråga personalen om hjälp och samtidigt fråga ”smittar det här?” Det känns ofta som det är mig som Jair inte tror på av nån anledning. Om han hade smittat mig nu så hade han fått höra detta resten av sitt liv!

torra-lappar

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

 1. Martina

  Vilken tur att det inte var munsår! För jo – der smittar. Munsår är ju ett herpesvirus som ligger latent i kroppen och blossar upp vid exempelvis stress eller andra infektioner i kroppen, alltså när immunförsvaret inte håller det i schack för att det lägger krutet någon annanstans så att säga.. Så inget pussande då om man inte själv vill riskera att få det!
  Hälsningar från en ssk-student (som också är på smällen) 🙂

  Svara
 2. C

  Skönt det inte är det för det är verkligen fruktansvärt irriterande och gör rejält ont tycker jag när man får det.

  Ville dock säga att jag har lätt att få irriterade läppar av olika lypsyl/läppstift etc. De senaste åren är det enda som funkar eight hour cream från Elizabeth Arden och de har även ett med solskyddsfaktor som gjort att jag nästan helt sluppit munsår de senaste åren. För i många fall gör solen att man får herpesblåsor (finns självklart andra faktorer som triggar det med – detta är alltså när man redan har det). Men kan ju vara värt att byta märke och se om det hjälper!

  Svara
 3. J

  De finns ju olika typer av plåster man kan sätta på munsåret oxå när det är uppblossat.
  Min mamma har haft mycket munsår i sina dagar. Men varken pappa eller vi barn har smittats.

  Svara
 4. Lisa

  Haha, kan inte Jair bara googla på munsår om han inte tror på dig att det kan smitta? 😛 Jag har haft munsår sen jag var liten, det kan vara riktigt jobbigt ibland men har blivit mildare utbrott med åren, skönt! Jag skulle dock aldrig pussa på min sambo eller barn när jag har blåsor. Jag har provat de flesta krämer mot munsår men tycker faktiskt att alsollösning är det allra bästa! Munsårsplåster är bra för att undvika pilla på blåsorna. Hoppas du slipper bli smittad i framtiden också! 🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Nä, då säger han bara att det inte är samma sak som det han har. Men han pussar inte på mig eller Lucas, men jag är även noga med att vi inte ska dela glas eller bestick m.m. Och det kan Jair ”glömma” bort och det tror jag beror på att han inte tror på mig fullt ut. Ibland tar Jair bara fram ett glas när vi ska äta för att han tycker att jag och han ska dela (när han inte har munsår). Jag tycker han är knäpp för vi har 30 glas i skåpet och diskmaskin så varför kan inte var och en få sitt eget glas? Men han har ju gjort så sen han var liten så jag förstår ju varför

   Tack för tipsen på vad man kan använda på munsåren 🙂

   Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Ja, Jair har munsår. Han brukar bara få det två gånger per år och det utvecklar sig väldigt klassiskt och ser ut som ett sånt där rött märke innan det börjar läka. Jair fick flera stycken på samma gång den sista gången och då svullnade hans mun så mycket att han var tvungen att gå till akuten. Han fick äta munsårsmedicin för det. Jag har afte och det ser inte alls likadant ut som Jairs munsår.

   Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Och ja, afte gör sjukt ont 🙁 Ett tips om Alva får afte där nån tand skaver och gör att det gör ännu ondare, är att köpa sånt där vax som man kan sätta på tandställningen om man har sår i munnen. Jag gör det ibland för att tanden inte ska skava på blåsan och sen får jag ta bort när jag ska äta. Alva kanske är lite för liten för det än så länge (hon kanske inte låter det sitta kvar) men det är i alla fall ett tips för framtiden 🙂

   Svara
   • Marie Alvas mamma

    Ok då förstår jag. Tusen tack för tipset. Alva åt inte på flera dagar när hon fick afte men som tur var drack hon. Detta ska jag absolut prova när det dyker upp.

   • Emma - På Smällen igen!

    Det förstår jag att hon inte gjorde. Om jag inte hade varit vuxen så hade jag också matstrejkat varje gång jag har afte. Det svider så att det känns som man ska svimma ibland när man får i något i såren 🙁 Borsta tänderna gör också fruktansvärt ont 🙁 Sånt där vax både lindrar och gör att såret blir mindre irriterat, man kan dricka utan att det ramlar av, men tugga går typ inte för då tuggas vaxklumpen in med maten.

    Jag försöker tänka om jag kommer på nåt att äta som inte svider, det enda jag kommer på nu är bröd. Sånt som är sött eller salt gör ont. Så glass gör ont (man hade kunnat tänka sig att det lindrar, men det gör det inte). Hoppas att hon i alla fall inte får afte så ofta 🙂

   • Marie Alvas mamma

    Då förstår jag varför hon inte åt glass, jag provade flera gånger det brukar alltid funka annars. Borsta tänderna fick vi tyvärr hoppa över när det var som värst. Ska pröva bröd nästa gång, för det lär ju bli fler gånger misstänker jag. Hoppas också att det inte blir ofta. Tack för tipset och info.

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här