Storlek 50 har blivit för litet

Igår när jag skulle klä på Isadora så märkte jag att hon har växt ur storlek 50. Lilla pluttan! Jag blir nästan lite sentimental! Ska hon aldrig mer vara så liten? Och när jag förstår att svaret är nej så vill jag nästan fälla en tår! Varför går tiden så sjukt snabbt när barnen är små?

Jag tänkte att det kanske är intressant för er som fortfarande är gravida och som ska köpa bebiskläder att se hur länge man kan ha dom olika storlekarna. Visst är det individuellt, men när man står där i affären vid bebishyllan och inte har en aning så är det ändå bra att ha ett hum om hur det kan vara.

Isadora är nu 7 veckor och storlek 50 går fortfarande att ta på och knäppa i grenen, men det ser ut som trekvartsärm och urringningen i halsen blir lite större eftersom bodyn blir mer utsträckt när jag knäpper i grenen. Hon har en del kläder i dom större storlekarna så det finns ingen vits med att tvinga på storlek 50 längre så igår rensade jag bort bodys i storlek 50, tur att vi knappt hade några 🙂 Byxor passar ofta lite längre så vi använder fortfarande alla byxor i storlek 50. På bodys så passar storlek 56 perfekt och storlek 62 passar också, men det finns fortfarande en del växtmån.

Lucas hade storlek 50 och 56 i 4 veckor vardera. Med Isadora har vi blandat storlek 50 & 56 för att många av dom kläderna som jag ville ha till henne syddes inte upp i storlek 50 men det gjorde inget eftersom hon var såpass mycket större än Lucas när hon föddes (skiljde ju 900 gram!).

Hur som helst har båda barnen kunnat ha dom minsta storlekarna, 50 och 56, under sina första 8 veckor. Till Isadora har jag köpt en hel del klänningar och tanken med det är att hon ska kunna ha dom lite längre eftersom hon förhoppningsvis kan ha dom som linne sen när dom är för små för att ha som klänningar. Dom är nästan som linnen redan, det är ju inte direkt några långklänningar man hittar till bebisar i klädaffärerna haha!

  
Isadora i senaste tillskottet i garderoben 🙂 Bodyn är från Noa Noa Miniature och är i storlek 62, finns att köpa på Tjabolina.se

/inlägget innehåller reklam

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

 1. Johanna

  Vad roligt att ha kunnat använda kläderna så länge, tänker jag 🙂

  Min tjej (född 8/4, 2 dagar före bf) har vuxit så det knakat. Hon hade 56 från början (jag ville inte köpa storlek 50 eftersom jag tänkte att vi skulle få ett stort barn), det växte hon ur snabbt. Nu har hon vuxit ur 62 (vissa plagg är OK, men det är på gränsen..) så vi använder mest 68. Sjukt att vissa 68or även är för tighta (gäller dyrare plagg vi fått som gåvor). Byxor är också större än bodys för oss också. Men trodde aldrig min tvåmånadersbebis skulle vara såhär lång! +10cm och+2kg på två månader. Alla andra tvåmånaders ser så himla pluttiga ut.

  Undrar hur länge hon ska växa i rekordfart..det är ju lite dyrt att köpa plagg hon växer ur i på en vecka. Fantastiskt att det är MIN mjölk som får henne att växa så!

  Svara
   • Johanna

    Visst är det 🙂 förresten tycker jag de borde ta bort åldersmärkningen på kläder, det räcker väl att det står i centimeter..? Lätt att stirra sig blind annars på månaderna och tråkigt när släktingar lämnar fina kläder som inte går att använda ens en dag.. Hoppas på en till dotter i framtiden;)

 2. Mikaela

  Jag är så tacksam över att jag har fått använda de små plaggen så länge. Min tjej är 9 veckor idag och har storlek 62 nu men det är endel att växa i. Har använt storlek 56 sedan hon föddes till hon var 8 veckor. Brorsan hade storlek 56 i en vecka när han var nyfödd så barn är verkligen olika ?. Men visst känns det att lägga undan de minsta kläderna.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här