Ska Isadora alltid vara prickig?

Två dagar innan resan till Italien besökte vi Isadoras läkare igen eftersom hennes prickar aldrig verkar försvinna. Tyvärr verkar det inte bättre än att det alltid kommer vara mer eller mindre så här. Enligt läkaren har Isadora känslig hud och reagerar likt en allergisk reaktion på t.ex. insektsbett och det är förmodligen därför hon får dessa prickar. När vi var hos läkaren var det inte så farligt, det är betydligt värre nu när hon fått ett par myggbett på köpet. Läkaren förklarade att hon inte tror att Isadora är allergisk men att hennes hud är väldigt känslig. Vi fick rådet att fortsätta smörja med Mildison och även att börja smörja med en mjukgörande hudlotion efter bad. Vi fick även en allergimedicin, Aeruis, att använda just när dessa prickar sätter igång för att häva allergisk reaktion. Jag tänker att det nog är dags att prova den medicinen nu, men eftersom en vanlig biverkning är sömnlöshet så provar vi den imorgonbitti istället för ikväll…

Vi får hoppas att medicinen ihop med saltvattnet i havet kanske häver utslagen för denna gången. Jag tycker så synd om henne, just nu kliar det verkligen mycket 🙁

Den här bilden tog jag när vi var hos doktorn med Isadora. Vi har en underbar barnläkare som är extremt mån om att varje upplevelse hos läkaren ska vara en bra upplevelse så innan vi går därifrån sätter hon alltid på en såpbubbelmaskin en liten stund och sen får vi gå ut i ett ”bubbelregn”. Både Isadora och Lucas ÄLSKAR det!

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Maddie

  Stackars I, jobbigt när huden kliar. Min son har atopisk hud, dvs känslig hy, och den blossar upp av vissa livsmedel. Han är inte allergisk mot dessa livsmedel, men överkänslig. Har också den allergimedicinen som ni fått då kliandet också sätter sig i ögon och hals under pollen-säsongen. Medicinen funkar bra för sonen, hoppas den ger effekt på I. <3 stor kram!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Vad är det för livsmedel som hans hud reagerar på? Jag försöker förstå vad det är som påverkar Isadora. Vi såg att myggbetten påverkade, men prickarna blossade ju upp redan innan det. Det verkar som medicinen gjort lite effekt på Isadora nu, men hur länge kan man ge den? Jag hade velat ge den ett tag till så att det hinner lugna sig helt. Kram!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här