Simskola och grillördag

Idag var det jag och Ian som gick med barnen till simskolan. Det gick bra med simmet 🙂 Lucas håller på att lära sig att crawla. Han kan redan simma utan att använda armarna, men nu är det dags att lära sig rätt rörelserna med armarna också. Lucas är duktig även om rörelserna inte är klockrena ännu. Han tycker det är lite irriterande att behöva ”backa” och lära sig nya saker när han egentligen bara vill fortsätta göra det som han redan lärt sig. Dessutom är instruktören på och säger att jag måste hålla i Lucas när han inte vill det. Det känns som att hon inte ser vad han faktiskt kan och jag tror att han märker det. Hittills har Lucas lärt sig allt i stora steg istället för att lära sig saker successivt, lite från gång till gång. Jag vet inte riktigt hur han gör, men det känns som han observerar, observerar och observerar och efter att jag har försökt hjälpa honom att lära sig en ny övning 5 gånger utan att han ens gått med på att prova så gör han det plötsligt bara. Det lustiga är att även fast det är första gången som han testar övningen så kan han den redan! Så var det när han började simma och dyka. Han ville inte, försökte inte ens, men plötsligt en dag, så kunde han redan allt!

När Lucas sim var slut var det dags för Isadora. Hon var på ovanligt gott humör idag och skrattade massor. Hon påminner jättemycket om hur Lucas var i den åldern. Han ville inte heller släppa min hals och ville aldrig göra några övningar, men idag fick jag i alla fall Isadora att sparka i vattnet och ”ramla” i bassängen sittandes på kanten. Det känns väldigt märkligt att Isadora inte vågar göra något för i Brasilien kastade hon ju sig i vattnet även när ingen tog emot! Instruktören trodde att Isadora var rädd för vatten men jag är rätt säker på att det är bassängen, lokalen och alla andra barn. Jag såg till exempel att hon blev helt vettskrämd av att jag gick mot på en plats i bassängen där solen lyste in. Det gick att se solens strålar på botten och Isadora skrek med panik samtidigt som hon stirrade på den ljusa fläcken på golvet. Nästa grej som var obehagligt var stången att hålla i som är längs bassängens kanter men den vågade hon i alla fall hålla i på slutet. Jag vet att detta kommer ge med sig så länge vi fortsätter med simmet, men jag trodde faktiskt att det skulle gå lite snabbare för Isadora eftersom hon tyckte det var så roligt med vatten.

När vi kom hem från simmet så luktade det grill i hela huset. Jair hade precis slängt på brasiliansk pikanta (kött) på grillen och våra magar började genast kurra! Barnen gick ut och lekte medans vi väntade och sen åt vi tillsammans på altanen. Hoppas ni också har haft en fin lördag!

img_6408
img_6407
img_6406

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här