Recept på Jairs hamburgare

Jag fick en fråga på Jairs hamburgare som han brukar göra när vi grillar så jag tänkte dela med mig 🙂 Det är faktiskt busenkelt 🙂


INGREDIENSER 

Nötfärs
Lök
(Koriander)
(Parmesanost)
Salt & Peppar

GÖR SÅ HÄR:

Jair brukar använda 1 hel lök på 2 kg köttfärs och blanda i salt och peppar efter smak. Köttfärsen och alla ingredienser knådar han sedan ihop med händerna. Ibland smaksätter Jair hamburgarna med koriander och parmesanost också. Koriandern klipper han med en sax och osten river han eller bakar in tärningar i mitten på varje hamburgerkött. Det är fasligt gott med osten som smälter när den ligger som en gömma i mitten, men det kan också vara lite klurigt att få hamburgaren att hålla ihop när osten smälter i mitten. Jairs trix för att lyckas är att göra riktigt tjocka och stora kött, mycket tjockare än vad man tror eftersom vätskan går ur köttet när det blir varmt och då krymper köttet. Jair brukar också lägga dom färdiga hamburgerkötten i frysen en stund medan han startar grillen. Det brukar göra att dom håller ihop bättre 🙂 För att sammanfatta det hela: Blanda alla ingredienser med händerna, forma stora hamburgerkött, lägg kötten i frysen medan grillen blir varm och till sist – grilla kötten.

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här