Nya kläder – förskolestarten imorgon UTAN blöja

Idag har vi haft en jättetrevlig dag med Malin och Anton (Lucas säger Femton istället för Anton hihi!). Det blev en riktigt mysig sista dag på jullovet, imorgon är det dags för förskola igen så nu ikväll ska jag packa och namna kläder. Lucas behöver ju ha med sig massor av kalsonger och byxor till förskolan ifall det blir olyckor så här i början. Han är jätteduktig på att säga till när han ska kissa, så jag tror det kommer gå bra, men jag vet ju inte om han är lika duktig på att säga till förskolepersonalen som oss föräldrar. Hoppas att det går bra!

Lucas fick 6 nya kalsonger igår och 1 par byxor och ytterligare 3 par byxor idag så nu har han i alla fall mycket kläder! På tal om det där med nya kläder så fick han jättefina kläder från Geggamoja lagom till jul som jag tog fram idag. Oj vilken stolt kille det blev!    Särskilt stolt var han över att både tröjan och byxorna har fickor! Haha!!    

Kläderna är i storlek 98/104 så byxorna är lite för stora, men det är bara bra för då har han lite att växa i 🙂 Om Lucas fortfarande hade haft blöja så hade dom nog passat ändå, men nu är hans rumpa sååå liten! Byxorna ramlade ner lite då och då, men Lucas var så förtjust i byxorna så han ville inte byta ändå 🙂 Både tröjan och byxorna har muddar vid ben- och ärmslut så det går att förlänga när barnet växer, med andra ord så kommer han kunna ha dessa kläder länge!

 

 

 

Relaterade Inlägg

10 Kommentarer

 1. li

  lycka till i morgon lucas!
  vi har också kört blöjfritt under jullovet och det har gått jättebra men på dagis blev det tydligen en kissolycka så de satte på blöja. kommer hem och tar av en torr blöja och hon går på toaletten, stänger dörren och är själv och kissar..verkar funka mkt bättre hemma mao när hon inte har så mycket distraktion.

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Nej vad tråkigt att dom satte på blöja efter bara en kissolycka?! Eller hur känner du? Jag tycker det var på tok för snabbt! Barnen måste ju få mer än en chans, eller? Sätter dom på blöja på dagis idag så kommer jag bli arg tror jag. Lucas är jättestolt över att ha kalsonger och kissa på potta/toalett, skulle kännas elakt mot honom om han inte fick en ärlig chans på dagis då. Jag räknar med att det blir olyckor, men då får det bli det då. Det är ju inte hela världen känner jag.

   Svara
   • Li

    Ja jag tyckte också det var tråkigt att de bedömde det så. Men hon sa ungefär som ”det gick inte, vi frågade om hon behövde gå men hon sa nej och det blev massa kiss på golvet och bland leksakerna”. Jag förstår att de inte kan springa och torka kiss om det händer flera ggr men tycker en chans var lite snålt. Då har de redan dömt ut henne, hon måste ju lära sig där också när det går så bra hemma. Samtidigt som jag måste acceptera att det är deras arbetsplats så jag vet inte, lite kluvet. De menade också på att tids nog lär de sig ändå fast de har blöja men känns ju inte lika effektivt. Men jag vet inte, i ”värsta” fall får hon väl ha blöja på dagis denna vår och utan hemma så får det gå en hel sommar innan hon skolas in på ny avd till hösten..

   • Emma - På Smällen igen!

    Jag tycker det låter heltokigt! Jag tror du måste stå på dig! Och det där med kiss bland leksakerna, kan du inte prova potträningsbyxor? Dom fångar upp kisset så att det inte blir kiss på golvet. Lucas brukar bara bli blöt i potträningsbyxorna och lite på byxorna. Om han har jeans så suger det upp så mycket så att det knappt märks att han har kissat. Men han känner ju det och tycker att det är obehagligt. Och lämna inga blöjor! Hitta på att BVC har sagt att förskolepersonalen borde stötta din dotter nu när hon har varit blöjfri hemma. Haha! Nä, men jag tycker det låter som väldigt oengagerad personal faktiskt. Och jag tror faktiskt inte att BVC skulle säga att man ska sätta på blöja efter en enda olycka! Det blir ju ett nederlag för barnet och jag tror inte att barn lär sig så lätt eller kanske inte alls om dom har blöja. Jag har sett bilder på instagram med föräldrar som tagit kort på fyra små påsar med nerkissade kläder efter första dagen på förskolan, så första veckan borde dom stå ut iaf och funkar det inte då så kanske man får göra om potträningen vid ett senare tillfälle.

   • Li

    Pratade med dem vid hämtning om hur det gått i dag. Hon verkar inte lika villig att gå på toa där som hemma. De hade fått prata mkt med henne och ”övertalat” henne att prova. Men känner hon att hon hsr blöjs är hon väl inte lika villig av den anledningen, blir bekväm av sig. Plus att hon väl inte är lika trygg där som hemma. Tog av henne direkt vi kom hem och hon var torr två tim och gick på pottan nu innan sängen. Föreslog potträningsbyxor med personalen så ska beställa såna. Du har bara testat ett märke med lucas va?

   • Emma - På Smällen igen!

    Ja, det kan ju vara så. Prova att följa med henne på toaletten/pottan när du lämnar och hämtar. Hon kanske blir mer trygg när mamma har ”godkänt” toaletten på förskolan? Ja, jag har bara testat Bright Bots från Easyhug. Jag tror absolut att det är värt ett försök 🙂

  • Emma - På Smällen igen!

   Hoppas det! Ja, men jag tror också att det kommer bli olyckor i början, men det är helt ok! Jag tror att Lucas redan kan grejen nu, men han kanske inte är lika bra på att säga till på dagis, men hoppas att dom är uppmärksamma och hör när/om han säger till 🙂 Personalen hade fått många jullovs-pottränade barn idag så Lucas är inte den enda iaf 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här