Namnmärkning av förskolekläder

Här är vi i fullgång att märka kläder inför förskolestarten! Nu ska ju Lucas börja på förskolan imorgon!!! Egentligen ville jag inte stå med det här dagen innan så vi började faktiskt med namningen redan förra veckan så nu är det inte sådär jättemycket kläder kvar 🙂

Vi har fått testa namnlappar från GladaGrodan.se som bara är att stryka på kläderna. Känns mycket smidigare än såna som man exempelvis ska sy fast. Det finns ju märkpenna också men det är ju inte alltid det finns nån bra lapp att märka på. Dessutom tyckte jag att Glada Grodans lappar är väldigt roliga! Vi har tuffa namnlappar med döskallar på! Våra är lite mer traditionellt avlånga, men jag tror jag ska skaffa mig dom runda när dom här är slut. Jag tycker dom runda är så fina och annorlunda.

20140813-131443-47683622.jpg

Hur gör man?
Jag har aldrig gjort det här förut så jag hade ingen aning om hur det funkade, men såklart skickade Glada Grodan med bra instruktioner så det var inga konstigheter att stryka på namnlapparna. Enligt instruktionerna så skulle man ha strykjärnet på 2 prickar. Det funkade inte alls för oss. Jag tror att vårat strykjärn är ganska så dåligt, för när vi strök och pressade för kung och fosterland så ville inte lapparna fastna. Enligt instruktioner skulle man pressa i 30 sekunder, vi pressade i 1 minut och dom fastnade ändå inte! Men när vi höjde till 3 prickar så fastnade dom direkt. Ett tips är hålla strykjärnet stilla!! Jag som bloggar ville ju ta kort samtidigt och råkade flytta strykjärnet lite och då blev den lappen helt sned!

Sitter dom verkligen fast?
Jag tyckte det var lite svårt att veta om dom verkligen satt fast i kanterna och så. I instruktionerna stod det att man kunde pilla lite med nageln. Jag tyckte att alla var lite lösa i kanterna men vågade liksom inte pilla så mycket för då kanske dom lossnade. Jag strök lite extra på dom första för att kanterna skulle fastna också, men tyckte ändå att kanterna gick och pilla upp lite grann. Så jag passade på att prova lite med den där lappen som var helt sned (den där jag hade flyttat strykjärnet). Jag lyckades pilla loss kanterna lite på den, så som med dom andra, men när jag försökte dra loss lappen så ville den inte lossna. Det var bara en liten bit i ena änden som jag lyckades få loss. Så ja, där fick jag mitt svar! Lapparna sitter som superlim! Dom lossnar verkligen inte i första taget! Jag försökte även av värma lappen lite med strykjärnet, men då lossnade bara en liten bit i andra änden. Så den sitter verkligen som berget!!! Men det är bra för nu vet jag att dom sitter säkert 🙂

Namnlapparna klara maskintvätt upp till 80 grader och kan även torktumlas. Om lapparna nån gång skulle lossna lite så kan man enkelt stryka fast dom igen. Var bara noga med att ha nåt mellan lapparna och strykjärnet.

Sitter dom lika bra på alla kläder?
Vi har provat på lite olika kläder. Lapparna sitter lika bra på jeans som på T-shirtar! Läste på en annan blogg att an kan till och med stryka fast dom på strumpor utan att smälta resåren på strumporna! Kanon!

20140813-122112-44472200.jpg

Och lapparna sitter lika bra på alla kläder som vi provat! Det enda som kan vara klurigt är att komma åt med strykjärnet på vissa byxor, man skulle nästan ha ett ministrykjärn haha!!! 😀

Kliar eller är obehagligt för barnet?
Jag läste nånstans att det var nån som sa att såna här lappar kliar på barnen. Det tror jag inte att dom gör. Lucas har använt sina T-shirtar med namnlapparna på i några dagarna och det har inte blivit några märken på hans nacke eller så. Lapparna blir ju liksom ett med tyget och märks mycket mindre än storlekslappar och sånt som står ut.

Glada Grodans klisterlappar
Jag har även fått testa Glada Grodans klisterlappar. Meningen var att jag skulle klistra på dom på dom nya Reima-skorna som jag beställde till Lucas häromdagen. Men när jag hämtade dom idag så var dom för små. Båda paren. Tänk att jag har så mycket problem med dom här storleksguidarna. Jag tycker ju att jag är så noggrann. Jag har köpt alldeles för stora skor från Kavat och alldeles för små från Reima…

Istället klistrade jag på lapparna på Lucas sittdyna som ligger i hans Minikånken ryggsäck som han fick i 1 årspresent från sin morfar och bonusmormor 🙂 Och jag klistrade även på sulan på hans skor. Det står att det tar 1-2 dagar innan klisterlapparna har fäst ordentligt så vi får se då. Jag får väl skriva ett till inlägg om hur det har gått. På Glada grodans hemsida visar dom iaf att det går att klistra lapparna på utsidan av stövlarna och på cykelhjälmen så dom tål ju vatten då, det är ju kanonbra!

20140813-124040-45640126.jpg

Just det!! Jag har fått en rabattkod till er läsare på 15% på ALLT på Glada Grodan! Koden är PÅSMÄLLEN och gäller en gång per person till och med 31:a dec 2014!!!! Passa på att köpa ett gäng, barnen växer ju snabbt ur kläderna och då måste man köpa nytt som ska namnas!

20140813-131003-47403285.jpg

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

 1. Linda

  Jag har märkt med klisterlappar på alla kläder. Kändes lättare än att stryka. Får se hur länge de håller men de ska hålla tvätt. Efter en tvätt ser de jättefina ut i alla fall. Har redan beställt en laddning med 120 lappar till för jag har bara en kvar av de första.

  Svara
 2. C

  Oj vilket jobb! Bor utomlands och har sluppit all denna märkning och det har aldrig försvunnit något på min dotters dagis, förutom någon enstaka hårsnodd. Men det kanske beror på att varje barn har ett litet skåp. Hur som, bra jobbat och hoppas han kommer trivas på förskolan!

  Svara
 3. Sandra

  Vi har beställt från Filur namnlappar, de klistras på klädernas tvättlapp och håller ända tills man själv klipper eller pillar bort de! Supersmidigt och man kan designa sina egna:)

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här