Något är fel

Något är fel med Lucas. Jag känner verkligen att något är fel men jag fattar inte riktigt vad. Det känns som han måste ha ont nånstans för uppenbarligen var natten igår ingen tillfällighet. Jag skrev ju att han hade sparkat och slagits som en galning hela natten igår. Detta är inget som han nånsin har gjort förut. Vi har alltid sovit bra tillsammans… När jag hämtade Lucas på förskolan idag så berättade dom att han hade varit sån typ hela dagen, sparkats och slagits och slängt sig på golvet.

Det hela har fortsatt på samma sätt hela kvällen och när vi la oss för cirka 2 timmar sen så trodde jag att han var dödstrött, men nej då. Efter att druckit sin vällingflaska så satte han igång att sparka och slåss igen. Anledningen till att jag tror att han har ont nånstans är för att han inte sover trots att jag är säker på att han är trött. Och när han ligger och slåss och sparkar och skriker så gör han det med stängda ögon och inte alls på ett sånt sätt som att han försöker väcka oss. Det känns mer som att han har ont samtidigt som han halvsover.

Usch, jag börjar faktiskt känna mig orolig nu. Jag försöker tänka vad det kan vara som gör ont och vad jag kan göra åt det. Jag tänker att det kanske är två till av hörntänderna som är på väg upp för han har en ny period som han äter dåligt nu. Eller så kanske han har ont i magen på grund av all välling. Vi provar med alvedon nu i alla fall för att se om vi kan få honom på lite bättre humör innna vi försöker lägga honom igen.

IMG_2680.JPG

Relaterade Inlägg

15 Kommentarer

 1. Petra

  Ush då:( stackars lille Lucas. Om han ändå hade varit stor nog att säga vad som är fel. Har dom kollat allergier på honom? Tänker laktos och gluten. Bajsar han ordentligt? Kram på er<3

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, vi har gjort allergiutredning. Hann är än så länge allergifri 🙂 Ja, han har bajsat som vanligt… Så svårt att veta vad som är fel!!

   Svara
 2. Amanda

  min son är visserligen ett par månader yngre än Lucas, men han beter sig likadant. Jag tänker att det är något som utvecklas i hjärnan som är svårt för dem att hantera. Om något gör ont borde det vara mer gnäll och gråt. Vad det än är hoppas jag att det går över snart!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag tänkte också att det var tillfälligt, men det känns konstigt att han skriker nästan hela nätterna utan att kunna sova.. En natt kan kanske bli så, men två nätter så känns det som att nåt är fel.

   Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hmmm, ja det kan du ju vara. Han sträcker liksom på kroppen och sparkar som om han har panik. Jag minns hur växtvärk kändes i benen, jag kunde inte ligga stilla jag var typ tvungen att gå upp och springa lite när jag var liten.

   Svara
 3. alexandra

  Stackars Lucas! 🙁 vad säger han om du frågar honom? Min kille i samma ålder har börjat tala om vad som är fel om han har ont någonstans och det är så skönt när man vet felet. Men det kan ju också vara nåt som är odefinierbart för Lucas själv, typ växtvärk. Stackars er, hoppas det snart går över! *kram*

  Svara
 4. A

  Visar han inte att han ont i tänderna? Din beskrivning stämmer så bra in på springmask… För man ska kolla i ändtarmen vad jag vet och inte i bajset….

  Svara
 5. charlotta hellström

  Har ni kollat hur läget är på dagis? Är det mycket sparkande, viftande där bland de andra barnen? Är det stökigt? Små barn påverkas mer än man tror av det samhälle vi lever i idag. De små tittar på spel som äldre syskon spelar och påverkas i sina lekar, har man själv inga äldre syskon känner man inte till spelen men lever sig ändå med i lekarna och förstår med största säkerhet inte vad det går ut på. Även täta byten av personal och andra förändringar kan påverka. När han väl har somnat har han samma oroliga sömn eller sover han lugnt då? Så mycket som händer i de små´s hjärnor. Om han är ledig är beteendet det samma. Känner att smärta är en sak om den sitter i kroppen, ofta blir barnen ledsna och gråter och vill ha tröst men detta känns för mig helt spontant som om han är orolig/rädd/ledsen. Tänk på om något förändrats. Hoppas att det löser sig och att ni kan sova gott och vara tillsammans utan sparkar och kiv.
  Kram
  Lotta mamma till fem

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Annonsera här