Lucas 5 år!

Vilket fantastiskt födelsedagsfirande vi har haft idag! Det blev verkligen en riktigt lyckad födelsedag för Lucas och för alla oss andra också 🙂

Lucas visar med handen att han fyller 5 år 

Vi började dagen med en stor och mysig frukost med presentöppning. Lucas var så exalterad och hurrade när han fick syn på dom inslagna presenterna. Han gissade på en gång att det var en robot i ett av paketen, men det var det inte för den hade vi lagt undan. Vi tänkte nämligen ge roboten på kvällen istället, men när jag såg hur exalterad Lucas var så kände jag att det var dumt att riskera att han blev besviken så i sista sekund bytte vi ut aktivitetsklockan mot roboten. Ni skulle sett glädjen när han öppnade robot-paketen! Han blev så himla glad!

Efter frukosten så lekte Lucas en stund med sin robot medan vi gjorde oss i ordning för att åka till Barnens Lekstad i Kungälv.

Det dröjde inte länge innan vi var klara och inpackade i bilen. När vi kom fram till leklandet så såg Ian väldigt överraskad ut och utbrast ”WOW, vad coolt!”. Jag kan tänka mig att han aldrig har sett något liknande i Brasilien för jag har i alla fall aldrig sett ett så stort, fräscht och barnanpassat lekland i Salvador.

Vi hade jättekul tillsammans på leklandet, både barn och vuxna! Vi sprang runt alla fem, upp och ner för klätterställningarna och ner för rutschkanor som var snabbare än jag nånsin hade kunnat tro.

img_1369
img_1370
img_1331
img_1334

Det var som att vi alla plötsligt var barn igen! Det var verkligen lyckat att vi var lediga allihopa på hans födelsedag. Jag skulle gärna vilja planera så att vi försöker vara lediga på barnens födelsedagar och firar på det här sättet även om det är mitt i veckan i fortsättningen också 🙂

img_1323
img_1312
img_1318
img_1327
img_1316
img_1322
img_1311
img_1319

Efter leklandet åkte vi till McDonald’s för att äta Lucas favoritmat – pommes frites och sen åkte vi hem. När vi kom hem fick Lucas sin sista present – klockan! Vilken present! Han blev så himla glad! Lucas lekte lite med sin robot och jag somnade en halvtimme på soffan innan min mamma kom. När mamma kom så blev det fler paket, både till Lucas och Isadora och så fick Lucas blåsa ut ljusen på en Marabou-tårta som vi fikade dagen till ära 🙂 Nästa vecka blir det kalasfirande med den riktiga tårtan!

Lucas fick en pruttkudde (jättekul!) och smålego av min mamma. Det var ett paket med en polisbil, en polishelikopter och en tjuv med bil som vi fick bygga ihop. Det blev väldigt lyckat – alla vuxna samlades kring köksbordet för att hjälpas åt att bygga.

img_1374
img_1373
img_1375
img_1376

När klockan blev sju så busade jag lite med Isadora innan det var dags för henne att gå och lägga sig. När hon hade somnat började fredags- och födelsedagsmyset tillsammans med Lucas. Lucas valde att vi skulle titta på Lego Batman som faktiskt var mycket bättre än vad jag trodde 🙂

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

 1. Angelica

  Grattis Lucas 🎈Fina presenter, åh vad roligt med lekland! Min Lucas har precis fyllt 1 så han nöjde sig med snören på sina paket😂. Du o din mamma är väldigt lika! Jag är oxå väldigt lik min mamma, jag tröttnar inte på att höra det. Tycker det är fint.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack! ❤️ kul att du också har en Lucas som precis fyllt år och ja snören är ju roligast i den åldern. Hehe ja det är vi. Alla säger det 🙂 jag tröttnar inte heller på att höra det 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här