Ljuger så mycket att tungan blir blå

Komiskt att jag skriver det här inlägget idag med tanke på att jag häromdagen skrev att jag helst vill vara ärlig och tala sanning med barnen. Då är det kanske dags att jag biktar mig nu då, innan tungan blir blå och ramlar av eller hur man nu brukar säga, haha! Det är nämligen så att jag har upptäckt ett sätt att lura Lucas att prova grönsaker. Det var en ren tillfällighet att jag lyckades träffa rätt med mitt ljug och att han trodde på det. Han brukar syna mig direkt annars!

Det hela började med att Lucas fick en bit krossad tomat i sin köttfärssås. Han gillar inte när det ligger okända saker på hans tallrik och han är inte ett dugg nyfiken på att smaka. Så när han frågade om det var ”superkraft” i tomaten så visste jag redan att han skulle rata den om jag svarade ”ja”, därför bestämde jag mig för att testa något nytt och berätta specifikt om den alldeles speciella superkraften som finns just i tomater. Den första superkraften som dök upp i mitt huvud var Supercharlies superkraftsyn så jag sa: ”Tomater gör att man kan se jättebra och jättelångt – ända till himmeln!” Jag såg hur Lucas blick förändrades och den lilla tomaten slank ner i magen i en väldig fart, direkt efter det sa han ”ge mig mer tomat då!”. Han åt varenda tomatbit som jag hittade i köttfärssåsen och jag var extremt nöjd!!

Vid nästa måltid så hade vi gjort en gryta med kyckling, kokosmjölk, paprika och avokado. Jag gav Lucas enbart ris, kyckling och kokosmjölk för att det är större chans att han äter om det inte finns några spår av grönsaker på hans tallrik. Först ville han inte äta, men jag övertalade honom att smaka och eftersom han gillade maten så åt han. Mitt under maten så kommer jag på en ny superkraft och hittar på att man kan klättra jättehögt om man äter mycket avokado. Lucas smakade på avokadon och tyckte den var okej så även den här gången fick jag peta ur all avokado ur grytan! Efter måltiden försökte han, likt spindelmannen, klättra på väggen men det gick ju inte… Stackarn! Under tiden han åt avokadon så förklarade jag att det måste vara en klättervägg om man ska klättra högt och att det inte går på vanliga väggar men han förstod nog inte det helt och hållet. Nu vill han gärna besöka en klättervägg, men jag vet inte om det finns något för så små barn? Vi får nog öva på lekplatsen så länge 🙂

Vi fortsatte att utnyttja detta och det senaste som han bönade om att få äta var morötter eftersom mormor sa att man kan se bra i mörker om man äter morötter. Jag vet att det är mycket möjligt att det här kommer ”gå över” men jag hoppas att han kommer testa lite grönsaker först och inse att det faktiskt är gott. Man behöver inte gilla allt, men jag är övertygad om att det finns en del grönsaker som han kommer gilla 🙂 Hoppas han förlåter mig för dom här lögnerna nån gång i framtiden ♥

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här