Läkaren med Isadora

Jag var hemma med barnen idag också. Jag tyckte inte att det kändes bra att låta Lucas gå till förskolan när han mådde som han gjorde igår. Dessutom hade jag ändå bara kunnat jobba halva dagen eftersom vi skulle till BVC kl 14.00. Jag upptäckte också att två av Isadoras prickar har börjat klia igen så jag ringde och bokade en ny läkartid. Vi fick komma in på en gång.

Läkaren förklarade att ibland när man får såna här prickar så vill dom inte försvinna eftersom barnet kliar på dom hela tiden. Det man måste göra då är att häva kliandet så att såren får tid att läka så det är därför hon har skrivit ut Hydrokortison-krämen. Jag passade på att berätta min oro för att kortison tunnar ut huden eller kan ge allvarliga men som elefanthud. Jag är verkligen livrädd för att göra fel när det gäller detta, men läkaren förklarade då att det finns olika starka kortison och att den Isadora har ger inga sådan men. Hon sa att den tunnar inte ens ut huden. Jag kände mig mycket lugnare, men jag fortsätter såklart att vara försiktig och använder ingen kortison i onödan.

Lunchen idag blev hämtmat från McDonald’s. Jag ville så gärna att Lucas skulle få i sig ordentligt och äta något som han verkligen tycker om 🙂 Han åt inte supermycket av McDonald’s-maten heller, men han åt i alla fall lite mer än vad han gjort dom andra dagarna. Han har varit mycket piggare idag och nästan lite rastlös, ett väldigt gott tecken 🙂

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Anna

  Med kortison är det viktigt att följa smörjschemat och trappa ut det, smörjer man då och läker inte inflammationen ut. Också viktigt att bara ta tunt tunt lager. Jag har atopiska eksem bland annat i ansiktet och smörjer med stark kortison och sedan hydrokortison i slutet av en behandlingsperiod. Funkar jättebra.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åh tack för tipset! Vi har haft en veckas uppehåll nu som läkaren sa men vi hade inga uppehåll under behandlingsperioden. Läkaren har ordinerat 2 gånger om dagen så nu kör vi det i två veckor till på dom prickarna som fortfarande kliar. Tack för att du delade med dig av dina erfarenheter!

   Svara
 2. Johanna

  Hej emma!
  Kan inte du länka till ett ”gammalt” inlägg som du skrev om föräldrarledighet kombinerat med arbete, arbeta upp till sitt sgi. Du förklarade så bra men jag lyckas inte söka rätt på inlägget.
  Kram!

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här