Julpynt men först julstäd…!

I helgen och under den här veckan har vi fullt upp med att packa upp dom sista flyttlådorna här hemma. Jag vägrar ha det så här stökigt med alla flyttgrejer, resväskor och pappershögar överallt när vi ska julpynta. Och i år ska vi ju pynta med gran och allt ju, det ska bli en riktig jul 🙂 Det är så himla mycket att göra och jag vill ha allt gjort samtidigt. Jag flänger runt som en tok här på eftermiddagarna och försöker få ordning på alla mina grejer. Jair har inte så mycket saker och Lucas har redan ”ordning” på sina grejer. Det är jag som har fyllt vårt sovrum med prylar, väskor och ouppackade goodiebags hehe!! Vilket i-lands problem! Jag önskar att jag hade kunnat klona mig själv så ett av mina jag hade kunnat fixa allt hemma medan jag var och jobbade… men nu funkar det inte riktigt så.

Men för att underlätta för oss själva litegranna och spara lite tid så tänkte vi prova på städhjälp i år. Dagarna går så fort och vi hinner inte damma, dammsuga och städa överallt på veckodagarna så det blir liksom helgerna för att göra sånt. Och helgerna gör jag hellre något kul med Lucas, typ babysim 🙂 Tanken är att jag ska hinna röja undan nu i veckan så att vi kan boka en städning till lördag eller åtminstone till nästa vecka. Känns lite muppigt att springa runt som en tok och städa inför att en städare ska komma hit, men om hon ska komma åt alla dammråttorna så måste vi ju röja först 🙂

 

20141118-214748-78468807.jpg

 

Jag har sett att det är många bloggare som har skrivit om städföretaget Helpling på andra bloggar och när jag var på kryssning förra veckan så berättade Diana väldigt gott om dom, bland annat att dom har schyssta arbetsvillkor mot sina städare. Det är faktiskt superviktigt att vi som konsumenter tänker på sånt och stödjer dom företag som arbetar med schyssta villkor och bojkottar dom som behandlar människor illa. Jair har jobbat med så många fula arbetsgivare sen han kom till Sverige så att man blir mörkrädd!! Värst var när han hade en brasiliansk chef på ett biltvätteri där dom påstod att han jobbade vitt men skulle inte få någon lönespec, jobba 12 timmar om dagen och få mindre än 50kr/timmen! Sjukt ju!

Är det någon av er som provat hemstädning? Vad tyckte ni? Jag vet att min mormor har varit väldigt nöjd med sin hemstädning 🙂 Jag gillade att man kunde boka på nätet med Helpling och se alla tillgängliga tider utan att hålla på och ringa. Det är så mycket smidigare!

Nääää, nu måste jag snart sova, får ta ett sista ryck innan det är bedtime!!! Ska bli sååå mysigt att få julpynta, dricka glögg och lyssna på julmusik i ett städat hem 🙂

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

  1. A

    Det gör ni rätt i ! Skulle också vilja testa hemstädning. Vi dammsugar nästan varje dag hemma. Men damning, dammsugning, våttorkning av golv gör vi 1 gång i veckan. Tar 1-2 timmar. Men skulle vara skönt att slippa samtidigt så är det inte jättejobbigt o vi hinner med det om 1 går ut o leker med lillan o 1 städar. Själv behöver jag invertera skaffeiet. Sååå mycket varor o ingen ordning.

    Svara
  2. Anna

    Det är helt meningslöst. Man måste ge noga instruktioner för att det ska bli lika bra som när man själv storstädar och då är det inte värt det. Ang vardagsstädning håller vi någorlunda ordning i veckan och sedan dammsuger en av oss och den andra gör rent i kök o badrum på en kvart eller så på söndagen. Storstädning en gång per år eller så.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här