Isadora 8 veckor

Iförrigår blev vår lilla docka 8 veckor. Tiden går så otroligt fort! Isadora har börjat förlora sitt nyfödd utseende nu, tror jag. Hon är inte lika skrynklig och eftersom hon har fått så mycket hår så tror alltid folk att hon är äldre än vad hon är. Hon har inte en enda hormonprick kvar och bara lite ”skorv” i hårbotten. Fast jag är inte ens säker på om det är skorv… hon kanske bara är lite torr? På kroppen är hon rejält torr på sina ställen, inget på ryggen men på benen, armarna och magen. Hon har två supertorra fläckar på baksidan av låren. Jag har provat smörja med lite allt möjligt bl.a. miniderm, kokosolja, rapsolja, Weleda, Sophie the Giraffe och det enda som tycks hjälpa lite är Maria Åkermans babyolja. Men i ansiktet så förvånade faktiskt Sophie the Giraffe’s ansiktskräm med att allt det torra försvann av endast en enda smörjning! Och i ansiktet så hade jag ändå testat miniderm, babyolja och weledas ansiktskräm innan jag provade Sophie the Giraffe.

Isadora har blivit väldigt stark i nacken och kan hålla den länge läääääänge nu. Och hon tappar inte huvudet in i mitt nyckelben längre när hon ligger på min mage. Isadora kan nästan rulla runt. Vi använder babygymmet mycket nu och det är en dansande räv som hon är så förtjust i att hon till och med nästan rullar runt bara för att komma närmare den. Storfavoriten är Nalle Puh, till hon ler hon och skrattar (ljudlöst) med hela ansiktet, jollrar, pratar och gör bubblor i munnen. Hon ler också stort till alla som kikar in i vagnen – ett riktigt charmtroll är hon, vår lilla tjej 🙂

  

Relaterade Inlägg

11 Kommentarer

 1. Mikaela

  Det är sjukt vad fort tiden går. Allt går mycket fortare med andra barnet.
  Har du testat locobase repair eller annan locobase på de torra områdena? Den är väldigt fet och jag tycker den hjälper på det mesta hehe. Har själv använt den mycket.

  Svara
   • Mikaela

    Nej det går bra. Det var det BVC rekommenderade den när sonen var väldigt torr i ansiktet. Då använde jag locobase repair och det blev bättre på vara någon dag.

   • Malin

    Den är fantastisk! Jag använder den på min tjej som får riktigt torra fläckar! Superdryg och kanon!
    Isadora är verkligen docksöt!!

 2. Erikaevakristina

  Har ett likadant babygym som er och den där dansande räven är favoriten här hemma, han kan ligga och kolla på räven hur länge som helst!

  Svara
 3. Sara

  Supersöt är hon! <3 Badar ni henne fortfarande lika ofta? Vatten är ju rätt uttorkande trots att man smörjer, så kanske prova att dra ned lite på baden och se om det blir bättre.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack! Ja precis, nej nu badar vi henne inte mer än 2-3 gånger i veckan. Vi badar henne oftast bara om det finns en anledning till det, t.ex. om vi behöver ta bort skorv, om hon luktar spya eller om hon har bajsat supermycket. När vi badar henne så brukar Jair ta loss en stor kaka kokosolja som har stelnat (vi har den i kylskåp) och använda den som en tvål på henne så jag tror inte det blir sämre när vi badar henne så länge vi inte badar för ofta.

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här