Ingen mera bostadsdjungel

– Samarbete med Ekonomifokus –

Det där med att köpa och sälja bostad är en hel djungel! Det är så mycket man ska tänka på och så många beslut man ska ta. Mitt absolut största dilemma var om vi skulle sälja eller köpa först. Jag var väldigt orolig för att vi skulle bli stående med två bostäder och dubbla utgifter, dessutom oroade jag mig för att vi skulle råka köpa en för dyr bostad eftersom vi inte kunde veta vilket slutpris vår lägenhet skulle få. Det slutade med att vi sålde först och köpte sen. Det finns dock nackdelar med det också eftersom man riskerar att bli bostadslös en tid eller så stressar man in i ett nytt köp som kanske inte blir som man tänkt sig. Just detta och alla andra saker man ska tänka på när köper eller säljer bostad finns väldigt bra beskrivet på en sida som heter Ekonomifokus.se.

Ekonomifokus skriver också om andra svåra frågor som till exempel förhandsbesiktning/överlåtelsebesiktning  och att man kan skriva in en besiktningsklausul i kontraktet som ger köparen rätt att besikta bostaden och dra sig ur köpet 1-2 veckor efter kontraktsskrivning! Det hade jag absolut ingen aning om – att sälja/köpa en bostad är VERKLIGEN en hel djungel! Jag kan verkligen rekommendera er som är på väg att köpa eller sälja att titta in på Ekonomifokus bostadsdel för det kan klara upp en hel del och förhoppningsvis känns det inte som en djungel längre.

Ekonomifokus bostadsdel är full av artiklar och guider för den som ska köpa, sälja, hyra eller hyra ut sin bostad. Dom har till och med en ingående artikel som förklarar hur det fungerar att hyra ut via airbnb som jag och Jair ofta gör 🙂 Dessutom svarar dom på alla inkomna frågor trots att sidan är helt gratis! Det kostar inget att varken läsa artiklarna eller ställa frågor och man får snabbt svar 🙂

Alltså den känslan! När man får nycklarna till sin nya bostad! Den lyckan!

 

Relaterade Inlägg

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här