Hjälp! Behöver tips på svensk plockmat!

Nu behöver jag er hjälp! På fredag ska vi ha Food Festival med grannarna och alla ska ta med sig någon sorts plockmat som är typiskt för ens eget land. Det står helt still i mitt huvud! Vad kan jag göra för plockmat som är hyfsat lätt och inte tar så lång tid som jag kan bjuda grannarna på? Helst hade jag velat göra något på torsdagen som går snabbt att värma upp på fredagen eller något som är kallt som jag slipper värma på. Om det inte tar mer än 1-2 timmar att laga så kan jag nog hinna med att fixa det på fredag innan Food Festival börjar.

Bomba mig med era tips! Vad kan jag göra för svensk plockmat som går fort och är enkel att servera till många personer? Det får gärna vara en bit som man plockar till sig enkelt då många antagligen inte kommer ha tallrikar, men har ni något tips som man kan servera i små engångsskålar så funkar det också 🙂

Här är lite bilder från förrförra årets food festival med grannarna 🙂

 

Relaterade Inlägg

12 Kommentarer

  1. S

    Skagenröra på valfritt bröd känns ju väldigt svenskt och enkelt. Röran kan förberedas och sen bara klickas upp.

    Svara
    • Glenn

      Se upp, någon dansk granne kanske har invändningar att kalla Skagen svenskt 😉

      Ta hellre små bitar tunnbröd med smör, Västerbottensost och surströmmingsfile på. Mmmm!

      Svara
      • S

        Med risk för att vara en jobbig besserwisser men – Namnet syftar på Skagen i Danmark, men trots det så är rätten tämligen okänd i Danmark. Den har nämligen inget danskt ursprung utan det är den svenske kocken Tore Wretman som skapat den. Han lanserade den på 1950-talet.

  2. Fia

    Lösgodis! Känns såå svenskt tycker jag!
    Kanelbulle
    Semla
    Annars i matväg (som många nämnt redan):
    röra på Gravad el rökt lax på tunnbröd
    Nåt med sill (gubbröra eller bitar av silltårta)
    Köttbullar, kanske som en liten miniportion m lingon potatis o brunsås till

    Svara
  3. Annika K

    Mingrillspett? Som görs klara dagen innan o bara värms på sen.

    Liten bit Kvibille Ädel med fikonmarmelad på. (Ev lägga det på ett kex, från Göteborgskex)

    Svara
  4. Elisabet

    Någon typ av vilt, tänker jag som kommer från södra Norrland.
    Rökt renkött med pepparrotsgrädde.
    Kantarelltoast.
    Älgkorv i bitar på tandpetare.

    Annars någonting med lax eller räkor, för visst bor du på västkusten?
    Stekt strömming i bitar med lingongräddfil i små ”pyttar” bredvid.

    Låter som ett roligt tema! Berätta gärna vad ni tog med och vad andra bjöd på 🙂

    Svara
  5. Omti

    Små bakade potatisar. Rulla potatisar i aluminiumfolie. Värm på de samma dag, dra ett snitt i mitten, fyll på med röra. Tex.
    Skagen, kyckling/curry eller keso/tonfisk. Toppa med gräslök som dekoration.

    Om du vill fuska kan du köpa färdiga röror 🙂 gott och enkelt.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här