Gravid trots p-piller

Jag tycker man hör titt som tätt om någon som blivit gravid trots p-piller eller preventivmedel. Jag kan förstå att det är vanligt bland dom som slarvar, men det måste vara väldigt ovanligt att bli gravid trots p-piller om man inte slarvar… Eller? Jag har ätit p-piller i 10 år innan Lucas föddes och aldrig blivit gravid så jag tror att p-piller biter bra på mig, men förra veckan började jag plötsligt må illa av och till. Illamåendet försvann inte utan höll i sig och var värst på eftermiddagen/kvällen av nån anledning.

När det hade gått några dagar med illamående så började jag fundera på vad det var som var fel och blev riktigt orolig när jag kom på att jag ju hade slarvat med p-pillerna ett par gånger för cirka två månader sen… Kan jag blivit gravid? Hoppas inte! Det är liksom inte tid för det nu! Men om jag blivit gravid så borde jag väl märkt det tidigare, eller?

Hur som helst så kunde inte oron stillas utan ett graviditetstest och det var som tur var negativt! Jag längtar järnet efter en ny graviditet, men om jag hade blivit gravid så hade Brasilien och Thailand blivit inställt för jag hade aldrig kunnat riskera att barnet drabbas av Zika-viruset som härjar i dessa länder. :S

Nu blir det inget mer slarv med piller – den risken är inte värd att ta! Någon här som blivit gravid trots preventivmedel?

Relaterade Inlägg

15 Kommentarer

 1. Carina

  Jag blev gravid med mitt första barn trots p piller och jag slarvade inte. Jag och min nuvarande man hade precis träffats och var nykära. Jag åt mina p piller som jag alltid gjort och då hade jag varit sambo i flera år innan. Så jag och min nuvarande matchade nog bra helt enkelt. Efter det så här jag alltid haft spiral. Nu har vi fem barn och en ängel. Tur du inte var gravid. Så typiskt annars när ni ska gmra en sån härlig resa.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja verkligen tur! Jag vill så gärna vara gravid igen men inte just nu!!

   Haha! Ja ni måste varit en väldigt bra match! Underbart med så många barn, men hemskt att förlora ett barn 🙁 Ni har haft det tufft :’-( kram!

   Svara
 2. Line

  En vän till mig blev gravid trotts spiral!! 😱 Troligen hade barnmorskan satt in den fel, för det ska typ inte hända. Berättade det för barnmorskan när jag satte in min o att jag var lite orolig (vill ha fler barn men inte på några år) o hon har aldrig hört om ett fall där det hänt (o hon var ändå äldre).

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men fyyyy!! Jag skulle egentligen vilja bli oplanerat gravid en gång, men inte så oplanerat att det inte passar och behöva stå inför valet om man ska behålla eller inte.. Jag hade ingen om att spiral var så säkert, jag trodde att alla skydd var 99%-iga 😛 Men den sista 1% kanske beror på vilken barnmorska man får då haha!

   Svara
 3. Emelie Babunovic

  Så klart det går!
  Jag hade ALDRIG varit gravid innan jag träffade Zoran.
  Med honom blev jag gravid hela 7 (SJU) gånger med p-piller utan ett endaste slarv. Alltså på riktigt slaviskt följande av p-pillerkartor och 4 olika sorter.
  Galet och fruktansvärt frustrerande och jag är så glad över att vara steriliserad.

  Svara
 4. Cissi

  Japp med p-ring på äldre dar och p-piller (helt utan slarv) i tonåren. Nu har jag satt in kopparsprial och det ska ju vara säkert så vi får se 😉

  Svara
 5. Jennifer

  Vi fick våran dotter oplanerat trots att vi använde pessar. Det är ju visserligen inte lika säkert som hormonella preparat så helt chockartat var det ju inte!

  Svara
 6. Johanna

  Jag tog p-pillerna som jag skulle och blev ändå gravid. Jag och sambon hade bara varit ihop i ca 1 år när det hände, men vi kände varandra sen innan. Vi valde att behålla och det var det bästa beslutet vi tagit. Nu är hon 5 år och vi har en lillebror med (han var planerad och efterlängtad efter två missfall).

  Tyvärr är ju inget preventivmedel 100% säkert.

  Svara
 7. Emma

  Jag känner en som till och med blev gravid när hon steriliserat sig! HELT SJUKT. Snacka om att vara den mest fertila personen i världen! Haha.

  Svara
 8. Mikaela

  Jag har nyligen fått reda på att det växer en böna i min mage. Jag hade kopparspiral vid befruktningstidpunkten. Förklaringen jag fått är att trådarna har varit lite för långa så att vid menstruation och jag använt tampong lyckats dra spiralen lite ur dess läge. Så nu väntar vi bebis nr 2 beräknad 1dag innan sonens födelsedag…
  Får användning för boula-smycket igen. som du skickade mig Emma i slutet av 2013.
  🙂

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men vilken överraskning!!! 😍😍😍 Vad roligt även om det inte var planerat. Det måste ju verkligen vara meningen då ❤ Åh så kul 🙂 Vad glad jag blir att höra det. Tack så himla mycket för att det kommenterade för att berätta detta 🙂 jag blev jätteglad att höra det! ❤

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här