Besöker ett övergivet sanatorium för tuberkulossjuka (urban exploring)

Besöker ett övergivet sanatorium för tuberkulossjuka (urban exploring)

Igårkväll var vi på Urban Exploring och kollade in ett gammal övergivet Sanatorium för tuberkulossjuka där det sägs att det spökar. Byggnaden är inte mer än 100 år gammal, men står ändå övergiven.

Dom flesta rum är helt tömda, men på golvet i korridoren ligger fortfarande gardiner och tyger i en hög. Det ser ut som någon burit ner det för att slänga men sedan glömt bort det. Men läskigast av allt är nog stolen i rummet till balkongen över entrén för där sägs den vita damen ha synts till spejandes från balkongen. Stolen står alldeles ensam i ett stort tomt rum och är lägligt placerad precis framför dörren. Fastigheten är väldigt stort med många rum men det finns inget annat möblemang kvar, förutom just den stolen… Och den stolen lär ingen urban explorer våga ta med sig, mottot är ju ”Take nothing but pictures . Leave nothing but footprints”.

Balkongen där den vita damen har setts…

Det var verkligen en läbbig plats, när vi gick in i byggnaden så fick vi kliva in genom ett öppet fönster och sedan gå igenom en kolsvart korridor där kylrummet som dom döda förvarades i. Jag vågade inte gå in i det rummet och knappt titta åt sidorna, men jag filmade hela vårt besök i på Sanatoriumet och det hände en väldigt kuslig grej när vi var där som ni kommer få se i en video.


Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

 1. Jennifer

  Vi har också ett gammalt sanatorium som behandlade tbc en bit utanför vår by. Under uppväxten har man fått höra en del skräckhistorier om den där byggnaden. Vägen dit har alltid varit igenbommad så har faktiskt aldrig varit helt på området förrän idag. Jag och syster var ute på loppisrunda och fick för oss att vi skulle svänga in där, och då ser vi att bommen är öppen! Vi kör in och rätt vad det är ser vi en pågående filminspelning. Efter lite googlande visar det sig att de spelar in en skräckfilm där! Fick kalla kårar bara av att köra där. Kommer aldrig kunna vistas kring den där byggnaden igen om man får för sig att se skräckisen, haha!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men wooooow så coolt! Jag var tvungen att Googla och hittade det! Den skräckisen måååste jag se! Shit vad coolt! Ska skicka till pappa också 🙂 om du nån gång besöker stället så måste du lova att berätta för mig!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Annonsera här