9 fördelar med att vara ensamstående

Nej, nu är det nog med deppandet! Nu är det dags att rycka upp sig och tänka på allt bra med mitt nya liv. Det finns faktiskt massor av bra grejer som jag är tacksam för varje dag och jag behöver fokusera lite mer på det tror jag 🙂 Här kommer min pepp-lista med 9 fördelar med att vara ensamstående mamma 🙂

1. Jag får mycket mer kvalitetstid med mina barn och jag ÄLSKAR det!

2. Jag får bestämma exakt hur jag vill ha det hemma vilket betyder att hemmet nästan jämt är fint städat.

3. Jag får bestämma mina och barnens rutiner, vilket bl.a. innefattar både fredagsmys OCH lördagsmys – dessutom längre myskvällar!

4. Jag tar hand om barnens uppfostran till 100% vilket såklart är tufft ibland, men det är också jag som får 100% kärlek tillbaka och det gör det värt alla dagar i veckan!

5. Jag växer som människa eftersom jag ser att jag klarar att göra ALLT helt själv. Jag gjorde nästan allt förut, men nu får jag se att jag faktiskt klarar av att leva med barn helt själv 🙂

6. Det är mycket mindre tvätt, knappt nån disk och mindre städ (eftersom jag bara städar efter mig och barnen)

7. Jag får äntligen plats med mina kläder i garderoben även om jag köper lite till 🙂

8. Jag slipper använda min energi till att tjata på något som är fel.

9. Jag känner mig som världens lyckligaste när jag ligger och susar mitt emellan mina små troll i min stora säng 🙂

Det finns säkert fler saker som jag inte ser just nu, men som är värt att glädjas över. Om ni kommer på något, kommentera gärna! Jag vet inte hur många av er som också är ensamstående, men jag kan tänka mig att jag inte är helt ensam. Berätta gärna vad ni tycker är fördelar med att vara ensamstående i kommentarsfältet här nedanför!

Fotograf: www.wanderings.se

Relaterade Inlägg

18 Kommentarer

 1. Nazima

  Heja dig, Emma!!! Bra att du tänker positivt!❤️
  Även om jag inte är ensamstående kan jag känna igen mig lite iaf, speciellt på punkt 6. när mannen är bortrest i jobbet vilket händer ungefär varje till varannan månad. Jag har haft det så sedan äldsta dottern ( nu 12 år)var nyfödd & hanveckopendlade till Köpenhamn i jobb. Så att klara mig själv med barnen har inte varit någon ” Big deal” . Skönt att själv styra över ordningen och det känns dom det är mindre disk renare hemma o mer ordning när mannen är på jobbresa ??

  Kramar!

  Svara
 2. Emma

  Hej
  Jag har nog inte hängt med riktigt på vad som har hänt men ska inte Jair vara en del av barnens liv längre? Du skriver ofta att du ska göra allt själv, betala själv och uppfostra dem själv men ska de inte längre träffa sin pappa?
  Kram Emma

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hej! Jo, dom träffar sin pappa och det hoppas jag kommer fortsätta. Men att träffa dom då och då för att leka i ett par timmar är inte samma sak som att ta föräldraansvar. Jair betalar underhåll men det räcker inte hela vägen. Kram!

   Svara
   • Elin

    Vadå då och då och bara leka ett par timmar?
    Kommer dem inte vara hos han dygnsvis? Tex morgon till morgon, lämnas på förskolan osv,aktiviteter, uppfostras, inköp, alla måltider osv ? 🙂

   • Elin

    Får man lov att fråga varför? Nu gör ju vi alla på olika sätt och det som fungerar bäst för ens egen familj och barns välmående går ju först,men beror det på hans boendesituation? Jag resonerar som så att även om jag alltid vill ha barnen för mig själv så Behöver dem lila mycket sin pappa och det är skönt med den lilla egentiden och det är nyttigt för oss alla med att dem sover där en vecka och en vecka hos mig osv osv. Vi delar på ansvaret, som ja kommer med barn från början 🙂 men inte fan är det lätt..
    Kram

   • Emma - På Smällen!

    Jag resonerar som du, det bästa för barnen måste komma först. Jag vill inte gå in på detaljer men upplägget ser ut som det gör för barnens skull. Jag älskar att vara med mina barn och tycker nästan aldrig att det finns en jobbig stund men upplägget har inget med vad jag vill att göra. Kram ❤️

  • Magda

   Jag håller inte med om att de alltid behöver pappan lika mycket. Det finns föräldrar (oftast pappor) som inte är bra och ansvarsfulla föräldrar, och då är det bättre att vara hos den som är det. Barn behöver kärlek och omsorg, och det behöver inte komma från en biologisk förälder.

   Svara
   • Magda

    ”Barns rätt till båda sina föräldrar” resonemanget har flera gånger gjort att barn tvingats bo hos en förälder som utsatt dem för våld tex.

   • Elin

    Fast då menar väl inte jag att är det så ska dem fortfarande bo hos båda föräldrarna? Så otroligt onödig kommentar och alldeles för snabb slutsats. Usch

   • Emma - På Smällen!

    Håller med dig Magda. Man måste utgå från varje situation för att kunna göra det som är bäst för barnen. Jag har satt mig själv åt sidan i den här situation och utgår endast ifrån vad dom behöver på lång- och kort sikt.

 3. Lisa från Skåne

  Om du inte har gjort det ska du anmäla till FK att ni separerat barnen är berättigade till underhålls bidrag ( tror det heter så) Det räknas ut vad pappan kan betala och resten får man från FK.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Vi hade nog separerat längre fram i vilket fall som helst. Ett till barn hade inte förhindrat en separation, det hade nog gjort den svårare. Jag var innerst inne inte säker på om vi skulle hålla ihop hela livet eller inte, men att det skulle spricka redan nu trodde jag inte. Detta kanske låter konstigt för er som läser, men om man är osäker på en relation i många år så får man helt enkelt bestämma sig och göra ett val, antingen gör man slut eller så chansar man. Jag chansade på att vi skulle få det att funka och som jag skrivit förut så har vi haft ett väldigt bra år tillsammans…

   Svara
 4. Tove

  Alla dom punkterna du skrev håller jag med om! All kärlek och trygghet jag ger nu kommer betalas tillbaka med mer kärlek i framtiden.

  Det som är bra med att ha barnen mest är att man inte missar mycket i utveckligen. Som Benjamins första steg, första ord, första tand osv. Sen kommer det bli första kärleken, första skoldagen osv. ☺️

  Svara
 5. A

  Härligt att du fokuserar på det som är bra med att vara själv. Jag har en lista i mitt huvud på hur jag tror det kommer bli för mig (är på väg att bli själv) och det som jag hoppas kommer märkas mest är att mitt tålamod blir bättre, dvs jag kommer inte vara lika trött och arg på barnen. Nu är det nog mest att jag är trött på situationen (samtidigt som jag är orolig för hur det ska bli), när vi vuxna är sura på varann så är risken att när barnen gör en liten grej får de ta en del av ilskan… vilket inte är okej.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Förstår precis vad du menar! Just detta har förbättrats väldigt mycket för mig. Jag hade aldrig kunnat tro att det bodde ett så stort tålamod i mig innan jag separerade, nu är mitt tålamod nästan oändligt dom dagarna ingen konflikt med exet har uppstått.

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här