7 tips på presenter till 5-åring

7 tips på presenter till 5-åring

– Innehåller annonslänkar –

Idag är det äntligen Lucas födelsedag! Herregud vad han har längtat! Ja, redan i höstas började han fråga ”blir jag 5 år nu?” och jag vet inte hur många gånger jag svarade att han skulle bli 5 år i mars men att det var långt kvar eftersom det bara var september… Men nu blev det äntligen mars så i början på denna veckan berättade jag för honom att han fyller år på fredag. Stackars Lucas, mamma borde definitivt hålla tyst. Nu blev hans vecka onödigt lång och FULL AV obotlig längtan!

I år har Lucas önskat sig massor av saker och jag har varit jätteduktig på att skriva upp allt i mobilen, men när jag lämnade in den på lagning så försvann allt 🙁 Jättetråkigt, men som tur var så har vi redan köpt alla presenter. Här nedan kommer en lista på dom saker Lucas ska få, som han vill ha eller som jag tycker är bra 5-åring-presenter 🙂

1. En robot! Detta är absolut högst på Lucas önskelista! Det finns inget som han hellre vill ha än en robot. Han pratar om att han önskar sig en robot exakt HELA tiden! Så vi har givetvis köpt en robot! Det blev den här: Radiostyrd Robot

2. En aktivitetsklocka – detta har han önskat sig ända sedan han fyllde 4 år! Jag tyckte att han var för liten för en sån då men trots att han fick flera andra klockor så slutade han aldrig att önska sig en aktivitetsklocka. Tur att denna mamman äter så mycket av Paulúns granola för jag lyckades nämligen samla ihop till en aktivitetsklocka tack vare det 🙂 Detta var snart ett år sen men den är fortfarande oanvänd så den ligger nu inslagen och väntar på honom. Här är ett alternativ till aktivitetsklocka: Smartklocka för barn

3. Smålego – Detta är inget han har önskat sig, men han har plötsligt blivit väldigt intresserad av smålego och vill leka med det hela tiden så därför tycker jag att det skulle vara en perfekt present. Här finns massor av smålego till 5-åring!

4. Lavalampa – Det är sällan man ser lavalampor nuförtiden men dom hade faktiskt det på Lucas förskola. Lucas har inte sagt att han vill ha en men eftersom jag såg att han var så fascinerad så köpte jag en 🙂 Jag hoppas att den kan hjälpa honom att vilja sova med lite mer dämpad belysning, men det är inget krav 🙂 Här hittade vi lavalampan!

5. Tågbana blir aldrig tråkigt! Nya roliga delar till tågbanan går alltid hem, både hos barn och föräldrar 🙂 Det är kul att ha lite nya delar att bygga med och ännu roligare blir det om man har ett elektriskt lok 🙂 Om vi hade haft fler delar så hade jag byggt en tågbana som gick genom hela vardagsrummet och köket och sen tittat når tåget körde runt runt runt! Haha! Här finns spännande och prisvärda tågbanor, bl.a. från kidkraft och BRIO.

6. Magisk sand eller kinetisk sand – detta låter så himla spännande! Jag tror att Lucas skulle tycka att det var kul. Han gillar pyssliga saker 🙂

7. Cykel – Lucas fick en cykel förra året som han kan ha även detta året, men annars är cykel en väldigt bra 5-årspresent.

Vad är era bästa tips på presenter till en 5-åring?

 

Relaterade Inlägg

2 Kommentarer

 1. Fia

  Grattis till Lukas!
  Så lustigt det där med att vilja bli 5 vid 4,5 års ålder. Senaste veckan har min 4,5 åring börjat prata konstant om att han ska fylla 5. Får också förklara att det är ett halvår kvar 😆

  Mitt tips på presenter är nog sportprylar och pussel. Annars är det allra bästa tipset som jag brukar göra, fråga ett annat barn vad jag ska köpa i present och får alltid klockrena förslag som uppskattas enormt. Min brorson 7 år är den som i alla år har valt absolut bäst presenter till mina barn.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Haha! Lustigt!! Det kanske är nåt med den åldern 🙂

   Ja, det där är ett kanontips! Jag frågade Lucas det när vi skulle på kalas förra veckan och han började direkt prata om robotar haha 😂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här